Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Egészséges
Természetes
Gluténmentes
Laktózmentes
Hozzáadott cukor nélkül

Védelem a vírusok és kórokozók ellen

- 2022. 01. 09. 20:25:15
Védelem a vírusok és kórokozók ellen

Az elmúlt közel két évünk egy járványról és vírusokról szólt. Megoszlanak a vélemények a súlyosságát illetően, és persze a védekezést illetően is. Van, aki az oltásban, oltásokban, és van, aki a természetes(ebb) megoldásokban gondolkodik.

Mi nem foglalunk állást, de egy dolog biztos: egyik oldal képviselői sem szeretnének megbetegedni, kellemetlen tünetektől szenvedni, és napokra kimaradni a munkából vagy épp az iskolából. Legyen szó koronavírusról vagy akár egy „mezei” influenzáról.

Akár kaptunk oltást, akár nem, testünk ősrégi védekezőképességét, azaz az immunrendszerünket javasolt megtámogatni ebben a nehéz időszakban.

Vitaminokról és hasonló étrend-kiegészítőkről már sokat olvashattál. Nézzünk most egy olyan élelmiszert, aminek kevesebb figyelmet szentelnek, mint kellene. Ráadásul amellett, hogy egészséges és immunerősítő hatású, még ízletes is.

Ez pedig – talán meglepő módon – a kakaó!

 

Természetesen nem a többszörösen feldolgozott és „agyoncukrozott” formája, hanem az, ami a lehető legközelebb áll az eredeti, természetes formájához.

Mire alapozzuk a fenti állításunkat? Egy japán kutatók által végzett, 2015-ben publikált kísérletre, amelyben a kutatók influenzavírusok különféle variánsaival és kakaókivonattal kísérleteztek. (Ha érdekel, a teljes leírás itt található.)

És nem is véletlen, hiszen a nyers kakaóban több mint 300 értékes vegyület található. Többek között omega3, kalcium, kálium, szelén és cink, valamint A, többféle B, C, D és E vitaminok.

Oké, de hogyan juthatok hozzá kakaóhoz a természetes formájában?

Amit kínálunk neked:

-       napon szárított nyers kakaóbab

-       napon szárított nyers kakaóbab töret

Ennél természetesebb formával talán csak Peru kakaóföldjein találkozhatnál! :-)

Webáruházunkban mindkettő elérhető kétféle (100 és 250 g-os) kiszerelésben:

https://elitbio.hu/termekek/egeszseges-csokoladek/100-os-kakaokeszitmenyek